Tack till er alla !

Drömmar/Tankar / 1 Kommentarer / 2013-01-14, 17:08:30
Nu har jag skickat in en liten text + bilder till en duktig fotograf som heter Emelie Ohlsson.
Ett utvecklingspakt, så ska bli spännande att höra vad man ska tänka på och vad man ska göra bättre osv. :)
 
Här är en del av texten som jag skrev (ursäkta stavfel och annat är urkass på att skriva långa texter):

"Mitt namn är Emelie jag är 22 år och bor i Dalarna. Mitt fotointresse startade när jag fick min första digitalkamera (ca 2005-06), men började att fota mera seriöst och försöka bli bättre för ca 2  år sedan. Jag har lärt mig genom att läsa fotoböcker, gått dina webbkurser och läst fotobloggar.

Jag jobbar som timvikarie undersköterska på sjukhus och även som undersköterska i hemtjänsten. Eftersom jag jobbar som timvikarie så försöker jag fota så ofta jag kan, eftersom jag drömmer om att kunna jobba med fotograferingen så lägger jag ner mycket tid på fotandet. 

Jag började fota med en Nikon D60, men nu har jag en Sony A500 med tre objektiv, Minolta AF 24 F2.8, Sigma 18-125mm f/3,5 - 5,6 och Konica Minolta AF 75-300mm f/4,5-5,6 . Som tillbehör har jag en reflexskärm som är ca 107cm där jag kan välja på vit,guld,silver, weaving och transparent. Använder mig dock oftast av silver eller guld sidan. När jag fotar inomhus har jag två softboxar som är 50 x 70 cm. Har ganska nyss börjat med att fota inomhus och försöker lära mig hur jag ska använda lamporna och blixten osv.

Jag fotar i det Manuella läget, det har jag gjort sedan ca 2 år tillbaka. Gick direkt över från auto till manuellt. Tycker det har fungerat bra. Jag gillar mest att fota människor, alltså porträtt eller då vi kommer på olika teman. Tex fotade jag 50’s tals tema i somras, som jag tycker blev väldigt lyckat.

Inställningarna i sig varieriar, men försöker ha så lågt ISO som möjligt (200) är det lägsta på min kamera. Sen bländare och slutar tid varierar. Men oftast vid porträtt använder jag mitt Minolta F2,8, ibland om det är personer som är ovana att bli fotade brukar jag använda mig av Minolta 75-300mm. Då kan man stå längre ifrån och har märkt att personen oftast känner sig mer bekväm då.

Skulle vilja bli bättre på att fota inomhus och att fota flera än en person. Även lära mig lite mera om motljus.

Min framtidsdröm om 5-10 år, är svårt att säga. Men jag önskar att jag inte behöver jobba lika mycket inom vården utom att jag kan försörja mig på att jobba med mitt fotograferande. Helst ha en egen liten studio och vara egen företagare. Det är min framtids dröm."

 

Bilderna jag skickade in som mina favorit bilder är dessa (Fick endast välja 5 att skicka med):

 
Dessa bilder skickade jag in som mina 10 senaste foton som jag är mest nöjd med:
 
 
 
Tack till alla fina som ställer upp som modeller ni är grymt fina och bra :)
<3
 
Emma Hedström,Emilia Päckos,Emelie Danielsson,Julia Daniels,Emma Andersson,Ellinor Danielsson, Elin Kohlström, Madde Sandmon.
 
Och självklart stort tack till er andra som inte är med på dessa bilder också!!
 
 

Kommentarer
Tove Kjaerran:

Så fina bilder!

Svar: Oj! Tack så jätte mycket! Vad roligt att du tycker det :)
Emelie

2013-01-16, 13:43:56 / Blogg: http://tovekjaerran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback